Årskrönikan!

Ja då var det äntligen dags att skriva sin årskrönika. Jag har suttit och läst inläggen på bloggen för att minnas tillbaka på säsongen som har varit.

Det var säsongen som började med ideel vinster. Hoppet om avancemang levde och lagets scoutansvariga hade lyckats med de värvningar som de gjort. Med ett lukruativt kontrakt lyckades de värva David Abrahamsson från Hammarby Innebandy till FC Bollmora Saints. David effekten gick inte att ta miste på under säsongen, om David spelade så var det i stort sett lika med vinst. I takt med att BS lagkassa tömdes, fylldes Davids målkonto (som student är man nästan glad att David bara var med på hälften av matcherna).

Säsongens avslutning var inte alls varit lika glimrande som starten. Efter det att hälften av matcherna var spelade låg Bollmora Saints trea. Lagets formkurva dalade tyvär och hjältarna från Tyresö slutade på en hedersam femteplats. En intressant teori som dök upp under avslutningsbanketten är att Bollmora Saints medvetet eller omedvetet slutat att prestera på grund av oviljan att avancera i seriesystemet (jag låter spekulationerna fortsätta i kommentarfältet).

Det är fler spelare än David som utmärkt sig denna säsong. Arvid har gjort hela 12 assistpoäng och är överlägsen vinnare i assistligan trots det att han tagit på sig ansvaret och hoppat in i mål när Emil klumpigt dragit på sig en skada under nyårsnattens senare timmar.

Andra spelare som också presterat utöver det vanliga trots att de inte vunnit varken assistligan eller skytteligan ska också få lite uppskattning i denna årskrönika.
Alex har varit en stomme i anfallsspelet och presterat match efter match. Tyvär har han haft samma problem som resten av laget i avslutningsfasen. Antingen var det en motståndarklubba ivägen eller så var det stolpen som inte kunde låta bli att stå ivägen.
Emil har dominerat i kassen och kanske var Emils frånvaro en bidragnde orsak till att laget föll ihop.


Skytteligan
25 - David
9 - Alexander
7 - Matte
4 - Henke
3 - Max
2 - Arvid
1 - Porre, Christoffer, Claes

Assistligan
12 - Arvid
6 - David
4 - Max, Niklas, Matte, Alex
2 - Henke
1 - Pontus, Emil, Micke

Poängligan

31 - David
14 - Arvid
13 - Alex
11 - Matte
7 - Max
6 - Henke
4 - Niklas
2 - Pontus
1 - Emil, Micke, Christoffer, Claes

För första gången i BS historia vinner en person poängligan med två gånger så mycket poäng än med tvåan.

Säsongen som vi har bakom oss har innehållit det mesta, allt från slagsmål till utklassningar. Här kommer ett par noteringar.

Noterat
- Emil lyckas alltid göra sig illa i benen
- Max har inte fått ett enda personligt straff denna säsong!
- Niklas firade sin 20-årsdag genom att ge bollen till motståndarna
- Arvid växer fortfarande
- Pontus dåliga poängskörd var anledningen till att han fick gå
- Tjuvträningen räckte in för att Matte skulle komma top-3 i Poängligan
- Claes gjorde inte ett enda byte under sin comeback
- Det går rykten om att vissa spelare i Bollmora Saints inte vågar visa sig nakna i bastun
- Det går rykten om att Max och Emil är påväg att bli tillsammans igen
- Till och med AndraAvenyn är bättre än årets domarinsatser
- David gjordeen hyffsad säsong
- Det senaste (tidigaste?) "TAGGA BS" smset som någonsin skickats, skickades 06:43.



Nu ser vi fram emot fotbollssäsongen. TAGGA BS!

mvh
Arvid

den obligatoriska säsongskrönikan

Nu när innebandyklubban byts ut mot fotbollsskor, när innebandybollen byts ut mot en fotboll och när innebandy förluster ska förbytas till fotbolls triumfer, ja då är det lägligt med en kort sammanfattning av den gångna säsongen.

Innebandy säsongen 08/09 har haft det mesta, tider av segrar och kämparglöd, tider av skador och spelar avhopp för att inte nämna tider då storstjärnorna inte presterat och dragit ner laget i skiten.

D
et första konstaterandet känner vi igen från säsongsinledningen då vi radade upp segrar och länge såg vi ut att vara ett lag för de högre divisionerna. I stort sett alla presterade på topp VARJE MATCH, vi hade funnit en kanonmålvakt i Lundgren och med vinden i ryggen öste segermaskinen BS bara på.
Sen kom så nyåret och med det också en vild nyårsnatt. En natt somliga idag ångrar, en natt som kom att få segermaskinen BS at tappa fart.  Natten ledde till en oturlig(onödig) skada som skulle visa sig vara mycket ödesdiger  och som ända till dags dato plågar storstjärnan från siriusvägen. Då lagkassan i finanskrisens spår hade sinat och då varumärket BS sedan länge sett sina bästa dagar lockades inte heller några nya spelare till klubben och emil såg länge ut att vara oersättlig. Till sist var det en veteran som fick visa vägen. Arvid tog sitt ansvar och ställde sig bakom stolparna, dock kom räddningen försent och tyvär kan vi såhär i efterhand bara konstatera att Emils skada gav säsongen en bitter eftersmak.
Inte nog med detta så  försvann den forne skyttekungen pontus magnusson till Karkskrona för att trä på sig läderstövlar, bege sig ut i skogen och umgås med andra män. prioriterinsmiss från magnusson? avgör själv.
Krisen var helt enkelt total och dessa olyckliga skeenden förvandlade olyckligtvis gulddrömmar till nederlag, vinster till förluster, och en storslagen avslutnignsfest på gondolen till en ynklig avslutningspizza på kaktusen.

Det sista jag nämne var hur storstjärnor inte presterade. Tja, att kalla 25 mål för enbart Ynkligt är väl milt uttryckt. Det är inte alls det vi förväntade oss då kontraktet skrevs och planeringen för säsongen tog sin början. jag väljer att inte kommentera mer i ämnet, de berörda vet nog själva med sig om de presterat eller ej ;)

säsongen kan alltså i kronologisk ordning sammanfattas, ett 2008 med vinster hopp och samba spel förbyts i ett nytt år med en bitter eftersmak av en våldsam nyårsnatt. Problemen förvärras på grund av tveksamma beslut av pojkar som vill leka män.säsongen avslutas med en kaos match där BS avgår med segern, och säsongen räddas från ett total fiasko tack vare en utsökt pizza.

Tack vare en bra inledning av säsongen och en förbannat god avslutningspizza så får ändå säsongen 5 av 5 Toasters, kanonkul!

/Max


Ta er i matchtröjskragen!

Jag skulle vilja ta tillfället i akt att säga ett par sanningens ord. Medan Arvid och Mattias roar sig på gymet gör jag grovjobbet med att hålla den här bloggen vid liv och ge den ett vettigt innehåll.

Skämmes BS-are!!!

Jag ska gå rakt på sak. Vad händer med Bollmora Saints gubbar!? Vad har BS-andaon tagit vägen? Det var som sagt avslutning i söndags/igår och efter en lysande batalj (för det var det verkligen! Go David!) gick BS hem med sina första 2-poängare sen Jesus gick i körskola.
Lagmoralen var på topp. Vi hade en liten, "en för alla, alla för en" känsla i omklädningsrummet. En tryckt spänning mellan lagen i omklädningsrummet efter en mycket hård match, men vi visste att BS aldrig skulle backat undan.

Dock mitt herrskap känner jag mig en smula sviken. Av uppskattningsvis 10 BS-are som spelat i klubben under året var det bara fyra pers som käkade den årliga avslutningspizzan! Denna kärntrupp bestående av Max, Matte, Arvid och Emil (av någon märklig tillfällighet de människor som läser och skriver denna blogg) håller kvar vid BS-traditioner.

Folk som säger att man traditioner och vanor är löjliga och uråldigt är farliga. Då kan vi göra oss av med julen lika gärna. (Vilket gör att inte Anna Book inte får några skivor  sålda och dör ut som artist... eller vänta det har hon kanske redan gjort.. aja). Vi kan göra oss av med riksdagsval som hålls vart fjärde år. Säg hej då till fotbolls VM och Beck på söndagskvällarna. Helt enkelt en massa obehagliga saker kommer hända.

Kan en pizza göra så stor skillnad!? Ja! Pizza kan flytta berg!

Så efter fotbollssäsongen skall det vara bättring! Annars hälsar vi Sverige in i en tidsepok utan demokrati, kvalitetsunderhållning och tabloidkändisar!!

GRRRR!!!

/TJ

låt er icke luras av provokationen

Okej herr talman, här har du den reflektion du eftersökte. Vad är viktigt och vad är nödvändigt, som du så kryptiskt uttryckte det hela.
Viktigt är självfallet att BS vinner matcher, men enligt min mening presterar vi som bäst då vi lever i njutningens tecken. Jag menar, om vi ser tillbaka på våra karriärer och formkurvor, när presterade vi som bäst?
Jag kan enbart tala för mig själv men jag peakade definitivt någonstans under TVF eran. Detta grundar jag på mina idrotts prestationer under denna epok, jag talar om "Stolpe UT", korpen laget som chockade innebandy Sverige och om de heroiska insatser som presterades på Kunskapsskolans Grusplan och för att inte tala om den sexuella ansträngningens inverkan som under denna era introducerades för somliga i laget.
Det var helt enkelt en tid då vardagen präglades av livsnjutning, matglädje och en jävla massa grädde.

Och var är vi idag, jo BS ser idag liksom restan av världen bara mörker och upplever en av historiens största kriser med förlust på förlust, en dalande formkurva på samtliga spelare och ett stort tapp av spelare.
Detta i takt med att styrelsen numera går ut med stränga kost och träningsråd och därmed stjälper snarare än hjälper.
SKÄRPNING Torsten!

Mitt råd är således: Låt herr Linder njuta i sin ensamhet av upp pumpade killar på gymmet så ses vi andra för en bit våffla med grädde och curry.

// max

Provokation = Publicitet

Man kan minst sagt säga att det stormar i BS-bloggen. Kommentarerna haglar in i det annars så tomma "Kommentarer"-fönstret.
En än gång har det bevisats. Provokation leder till publicitet.

Det finns många olika håll att angripa denna diskussion. Skall BS-bloggen vara en fridfull plats utan vare sig diskussion eller läsare eller ska BS-bloggen vara ett forum för fri diskussion och knivskarpa analyser? Valet ligger hos er läsare.

Året är 2009 och det är många förändringar som sker i laget. Pojkar blir till män. Serieledning blir till jumboplats. Handsome Devils vinner matcher. Ja allt som man inte trodde skulle ske verkar hända.

Men det är också ett år av falska förhoppningar.
För ungefär en vecka sedan krävde både fans och ledning att de mer rutinerade spelarna skulle kliva fram och visa sin rutin.
Det gav resultat. I två veckor. Gymmet har aldrig varit så välbesökt som under denna vecka, allt var frid och fröjd och hopp om avancemang väcktes igen.
Nu nalkas stormen åter igen, och det ser ut att bli orkan vindar.

Idag är det endast 1 av 12 spelare som infinner sig på gymmet. Kvällspressarna skriver redan om "Spelar flykten", "Tränarbyte" och "GUD!, GE DEM MOTIVATIONEN ÅTER".
Jag hoppas innerligt att detta är en tillfällighet, för med endast en poäng på fyra matcher är det inte läge att ligga på latsidan.

Dags att reflektera vad som är viktigt och vad som är nödvändigt.

mvh
Arvid

Perspektiv?

Jag tänkte skriva något roligt om helgen nu när man fått tid att tänka på vad det egentligen var som hände. Men vad betyder egentligen perspektiv?
Enligt Språkrådets Institut-språk och folkminnen betyder ordet "((sätt att få fram) djupverkan i bilder (bildligt "utblick, överblick")" och exempel på detta är
"* få perspektiv på ett problem
* i ett större perspektiv
* ett internationellt perspektiv "


medans Wikipedia säger att
"Perspektiv är inom konst, arkitektur ett system för att avbilda tredimensionell objekt på ett tvådimensionellt bildplan."

Hur som helst, jag tänkte prata lite om helgen, nu när man har fått lite "perspektiv" på händelserna (samtliga antaganden, påståenden och åsikter är tagna utifrån mitt "perspektiv" så att säga).

Fredagen var fan inte rolig. Vissa utav oss var dö seriösa med uppladdningen och stannade hemma hela kvällen "bara" för att vara på top till söndagens match. Tydligen var jag den enda i Bollmora Saints som gjorde det, men samtliga spelarna i Handsome Devils gjorde mig sällskap (vi lanade Tibia hela natten(obs! ironi).

Tidigt på lördagmorgonen fick jag dock höra att flertalet spelare hade förtärt alkohol och jag bestämde mig snabbt för att hämnas "får dom så får jag". Så innan klockan var slagen 14:00 var jag rund under fötterna och ragglade hem från Kista med en full Systemet-påse i handen. Väl hemma så fortsatte festen.
Vid 7 snåret var det dags gå på efterfest. Joakim Åkerlund (gammal stjärna i det klassiska 07-laget) hade 20-årsfest och Pontus Magnusson (BS-legend) hade turen att fylla år på samma dag.
Festen var likt en söndagsmorgon, fylld av förväntan. Och visst infriades förväntningarna. Allting som kunde hända hände, både på gott och ont.

Söndagen var ett helvete. Upp tidigt för att ja, göra vad? Jo gå till bussen..
Därefter den sedvanliga djävulska väntan på att få kliva in på planen med publiken i ryggen. Denna söndag var dock inte väntan särskillt djävulskt, utan mer en hunger efter att få det hela överstökat så att man fick gå hem och lägga sig i soffan framför lite La Liga (som förövrigt går varje söndag eftermiddag på TV4-sport, rekommenderas starkt!).

Matchen gick som förväntat.. Den genomsnittliga promillehalten låg fortfarande över ett när startfemman entrade planen.
Handsome Devils kasserade in två poäng i nyktert tillstånd utan att övertyga, övertygade gjorde egentligen ingen på planen, och där lämnar jag kommentarerna av domarinsatsen. Först förlusten någonsin mot Handsome Devils var på hemvägen inte särskillt svår att svälja, dels eftersom att magen gjorde revolt men också för att den kom mot ett råtaggat lag mot ett lag utan en uns av gnista.

Resten av söndagen flöt på och avslutades alldeles för sent i en skön säng.

Noterat festspecial!
- Pontus drog först utav alla, wtf? Vad får de egentligen lära sig i lumpen...
- Bara en kanske två kan skåla i bs, resten vågar inte höja rösten..
- Gymmet på söndagen var inte ett alternativ
- Boxerkort och dylikt skall gömmas innan fest, annars går det som det går...
- Alkohol försvinner för fort för att det ska vara av naturliga orsaker, måste vara magi
- Max kunde ha kört hela kvällen, tyvär hade han ingen bil
- Emil gillar statoil
- Matte fick till det! Grattis!
- Alexandra fick till det! "Gratis?"


mvh
Arvid

Läggdags?

Ja hur känns det såhär dagen efter? Eller dagen efter? Det är ju trotsallt samma natt (kan man då säga att det är dagen efter? (en liten parantes i parantesen)).

Dagen efter firandet är det hur som helst om man räknar den tid som det moderna samhället har kommit överens om (Julius Ceasars tidsräkning om jag inte missminner mig).
"To the point-engelska", "Due point-franska", "Tu ze poengen bitte-tyska", "Il pointiamo-italienska" för att vara lite internationell på morgonkvisten.
Det ligger just i detta nu två, ja OBSERVERA! två stycker tjejer i min soffa och känner sig hemmastadda? Är detta ett tecken på en bra kväll eller en dålig kväll? (det ska sägas att båda tjejerna ser väldigt bra ut och båda är lagliga(för att bättre förstå uttrycket lagliga så föreslår jag Lexin eller SAOL)).

Jag tycker iallafall att det är en lyckad kväll. Inte nog med att två av en bästa kompisar fyllde 20 år utan man går alltså hem från festen med två heta tjejer.. (har detta inträffat i BS historia någonsin, tror knappast det?)

Hur som helst, vet inte vad min poäng var när jag började skriva, om jag en hade någon...

Är det dags att sova nu? Ja det avgör sällskapet.. Godnatt allesammans! Tagga för morgondagens match BS!

Noterat:
- Torsten förfestar vid 12:30 på O'Learys
- Claes gör comeback efter en säsong frånvaro!
- Pontus har lovat mål, annars blir det bärs i bastun.
- Mattias är den enda i BS som har chansen att få ligga i BS inatt.
- Jockes fest var kung!


mvh
Torsten

På väg utför?

Efter 1 poäng på 4 matcher så är lstämningen i laget inte det bästa som alla förstår. Som medlem i styrelsen, bandyansvarig, och som bandylagkapten i denna fantastiska klubb, så känner jag att det är dags att slå näven i bordet. Det är när det går som tyngst som de riktiga hjältarna ska kliva fram. Kanske inte och göra 4 mål, men att visa vägen för de andra genom motivation och ett jävla-anamma!

Av de som varit med från starten av föreningarna är det inte många som föregår med gott exempel.
Max - Inget gym, ingen löpträning, ingen skottträning
Mattias - Rykten säger att han varit på gymmet (dock svårt att tro), ingen löpträning, ingen skottträning
Emil - Är emellanåt på gymmet, säger att han löptränar (inget resultat hittills iallafall), ingen extra målvaktsträning
Jocke - N/A
Pontus - I lumpen (ryktas om att han har tagit lagkassan och stuckigt till thailand), ingen skottträning
Arvid - Gymmar 4 dagar i veckan, ½ löppass i veckan, övar passningsspel mot väggen i sovrummet

Det är dags att ta tag i detta. Vad säger de övriga spelarna i laget om giganterna inte gör jobbet som krävs? De lär ju inte höja sin nivå utan snarast dras ner i avgrunden.

Det är hög tid att infinna sig på gymmet regelbundet, det är dags att börja dricka protein pulver, det är dags att börja äta fullkornspasta med spenat.

Noterat:
- Emils mamma Lissy är mer på gymmet än han själv
- Ryktas om att hon tar mer i bänkpress också
- Mattias nya taktik för att slippa gymma är redan genomskådad "Jag gymmade tidigare"-fungerar inte längre tyvär..
- Pontus letar febrilt efter fans till BS-hooligans
- Arvid växer fortfarande
- Max har gått upp i vikt (och muskler är det inte)
- Knattesektionens avstängning hävdes imorse pga snöovädret i centrala London
- Inga värvningar/försäljningar skedde innan transfer-deadlinen gick ut

- Niklas har fortfarande inte varit på systemet :O
- Under blogg-galan på Nalen igårkväll vann bollmorasaints.blogg.se pris i kategorierna, bästa livsstilsblogg, bästa modebloggen samt Hederspriset (länk finns här)

mvh
Arvid

Låt mig dementera. Danny lirar inte i BS!

Ett påstående som jag hört ett flertal gånger har under den sista veckan eskalerat till en orimligt hög nivå. Påståendet som syftar på att jag är lik (IDOL) Danny är måhända sant till utseendet men långt ifrån i alla avseenden.

Det roliga är att det kommit spontant . En brud på krogen nämnde det hela i fredags och nu senast för en timme sen på gymet tyckte Ozzy att jag var väldigt lik honom när jag plågades under bänkpressen. Båda fallen var oberoende av varandra.

Hur många Danny poäng får du?
Har du blonderat hår? Har du ett svårt efternamn? Kan du sjunga? Är du kristen? Är du snygg så in i helvete?

Jag fick en poäng av fem. Ni får gissa vilket påstående själv.
Till alla er som hävdar att jag är lik Danny, jag är faktiskt bara lik Danny till 20 %.

Sen var jag och en nära kamrat med om en skum sak för ett tag sen. Plötsligt insåg både han och jag hur lika vi tänker ibland och vilken koll vi har på varandra. Av sekretesskäl lämnar jag inte ut identiteten på min polare eftersom alla papper inte är påskrivna än, om man säger så. 
Det häftiga var att jag genom en väldigt luddig ledtråd med exakt precission kunde gissa mig till vilken person i Tyresö han syftade på, på endast ett försök. Väldigt intressant var det i alla fall. 

Keep up the good work med bloggen BS-are!

/TJ

två stora giganter och en viktig poäng

David var i söndagens match åter igen planens gigant, men denna helg har vi även en annan gigant att hylla, och inte att förglömma, en födelsedagsjubilar att gratulera.

Då Föregående skribent redan analyserat den gångna matchen mycket utrycksfullt och välformulerat så väljer jag istället att lägga vikten på den andre giganten, den man som nu dragit sitt strå till stacken och sållat sig till den nu allt mindre fagra skaran av RIKTIGA BS-hjältar.
Med sin fulländade verbala utrycksförmåga, med sin exemplariska Danny-look a like-looke och och med en liten gnutta tur så lyckades han i helgen utmanövrera sin motståndare totalt, få denne att kapitulera. Han tog inte liksom BS en ynka poäng i denna match, denne gigant tog snarare full pott och skrev denna helg in sig i BS "hall of fame". Diplomet ligger i skrivande stund i tryckpressen och BS styrelse välkomnar dig in i BS familjen!

För att nu bli lite mer allmän eller litte mer icke intern så kan jag bara säga att BS i helgen visade att matcher då det gäller ära och heder kan man lyfta sig ett antal nivåer. David visade samma höga nivå som vanligt och jag måste säga att jag själv visade en gryende form med mitt 1-1 mål såhär med 2 matcher kvar av säsongen. Bättre sent än aldrig, eller vad är det man brukar säga...
Emil visade att han behållt sin höga nivå under skadeuppehållet, får tacka Rehab sektionen för ett fint arbete.
Arvid och Niklas armerade betong i försvaret och var stabila matchen igenom, Såg inga som helst tecken på nervositet hos dagens jubilar Niklas Rasmusson!
Om vissa spelare i BS tycktes vara påverkade av helgens alkoholintag så är nog det minsta man kan säga om domarna som uppenbarligen var påverkade av starkare preparat än så.

Summa summarum, resultatet i sig ska BS vara nöjda med. en mycket viktig poäng i den hårdnande striden kring toppplaceringarna i serien. En helg med två styrkebesked. BS behåller platsen som Bollmoras storlag  och blir att räkna med i framtiden och Lindalen kan nu briljera med ännu en medlem i BS hall of fame.

Vi är blåe vi ar vide, vi är bs!
//Max


Foer i helvede MADS!

Ja då var helgen slut. Slutsignalen har ljudit. Emil har kommit ut från toaletten. Den feta damen sjunger.
Denna helg har varit väldigt omtumlande för många. Alkoholen har bidraget till viss del men även bristen på sömn. Det syntes under matchen igår trots att den började så sent som 15:25!

Matchen i sig finns det inte så mycket att säga om, det var högt tempo, chansfattigt, mycket kamp. Vad det dock finns mycket att säga om är domarinsatsen. Men jag väljer att bara säga, det var en av de sämre insatserna, de spelade ingen avgörande roll men de förstörde en annat underhållande match. 2-2 slutade matchen för de som inte vet.

Mål:
David 1
Max 1

Assist:
Alle 1

Noterat:
- Niklas "hjälten" Rasmusson firar sin födelsedag på planen. Rörd till tårar av hans trofasthet till laget.
- Mattias gör ännu en match utan poäng.
- Joakim Åkerlund skulle ha varit med och spelat.
- Joakim Åkerlund skulle ha blivit argare än Arvid om han varit med och spelat.
- Emil briljerade i comebacken. Kan det ha att göra med helgens bravader?
- Davids målproduktion dalar.
- Arvid överväger att gå till BK Sharks.
- Torsten vill inte gå till BK Sharks.
- Officiella språket på planen i BS är numera danska.
- Knattesektionen är avstängd tre matcher efter att ha kastat smällare mot domaren.
- Knattesektionen har lagets fulla stöd.

- Redovisningar i Kista är tråkigare än att titta på Andra Avenyn.



mvh
Arvid

RSS 2.0