Benåda mig gud!

Jag känner redan nu såhär minuterna efter slutsignalen att jag måste få bikta mig inför truppen lagledningen och alla som arbetar kring laget. Det är med en viss bitter eftersmak som jag konstaterar att jag nu presenterat mig i 2009 års skytteliga med två mål i dagens match. Det är till viss del den bittra smaken av att gå misste om en tillsynes solklar hattrick då jag missade lägen som många inte ens om de försökt missa hade lyckats missa....om ni förstår.

Men den bittra eftersmaken jag talar om beror framförallt på att vi idag går misste om ett möjligt två siffrigt resultat på grund av en egoistisk måltörstande,  målkåt och oerhört lös Max. Jag Max isaksson som i en tidigare komentar hävdat att statistik är för de som vill kunna fotboll itne för de som kan spela fotboll visade idag på motsatsen. Statistik spelar roll!(dock inte assist ligan;) ). 
Jag talar då framförallt om läget då en tillsynes rädd motståndarmålvakt backar in i sitt eget mål samtidigt som jag driver bollen längre och längre och längre och längre .... och tillsist går på avslut två meter utanför vänster stolpe, med en sopren Adam till vänster om mig.
Så nu har jag biktat mig och hoppas på välsignelse av mina lagkamrater. då vi är sponsrade av svenska kyrkan hoppas jag gud förlåter oss alla i tider då vi inte presterar på topp, så jag ber till dig allsmäktige herre du som gett mig min själ mina sinnen och mitt blod, förlåt mig denna ädla tonårspojke och lagmedlem i Bollmora Saints FC.
amen.

I övrigt kan jag säga att vi gör en bra match, ÅTERIGEN! vi är inne på vinnarbanan och alla presterar på en jämn hög nivå måste jag säga. sen har vi de där spelarna som utmärker sig lite extra, jag tänker då framförallt på Niklas som briljerar mellan stolparna med ett distinkt målvaktspel. han går ut och bryter ofta perfekt för de framrusande motståndarna.
Och framför han har vi idag jocke som säkrar hemmåt när motståndarna kontrar. Briljant spel idag!
I anfallet är det helt okej, Joel släpper ett par riktigt fina bollar bakåt i banan som jag kanske kunnat förvalta något bättre:P Och för att inte tala om Adis som avslutar kassaskåpssäkert, inga tjong bollar där inte.
Till sist måste jag berömma mig själv för två vackra mål av yttersta Pele klass, kanske kunde jag låtit spelare som Joel ta sig in i målprotokollet också, men shit happens;)

Nu tar vi nästa också!

// Max

En ifrågasättande text

Det här blir en text om en man som förlorade i stort sett allt men som lyckades vinna tillbaka allt.
Arvid Linder alias Ledningen hade tidigare i veckan annonserat att en match skulle äga rum på onsdagen. Taggningen var oerhörd och optimismen som hade spridit sig i laget efter utskåpningen mot de förhoppningsfulla knattarna ingav en skön stämning i truppen. Arvid som i vanliga fall är en exemplarisk lagledare med tydliga instruktioner om plats och tid, väl annonserat i förväg, drog även denna gång iväg ett sms till alla medspelare i BS, samt till Max mamna. Smset var utsökt välformulerat: "Hej alla bsare :) nu är det äntligen dags för match igen. Samling 1720 på onsdag vid nyboda arena :) hör av er om ni kommer eller ej :) mvh ledningen :)" Hoppingivande och positivt. Dock dröjde det inte många varv på meatspin innan nästa sms döck upp på displayen: "Hej igen Ledsen att göra er alla besvikna. Men matchen på onsdag är inte imorn utan nästa vecka. Ledningen ber så hemskt mycket om ursäkt. Ingen match imorgon". Bedrövelsen var lika stor som när man insåg att Malena Erhman skulle komma 4 från slutet i ESC och att Norge för att strö salt i såren skule ta och vinna hela skiten. Vi talar nu alltså om en besvikelse så stor att den inte skulle rymmas i världens största saltvattenakvarium.
Man började ifråagsätta, på forum, i medier, på stan, på DHL: Är det tillåtet att fucka upp som lagledare i BS? Hur mycket krävs för en avgång? Har BS råd med avgångsvederlag och fallskärm? Vem pallar skriva sms om inte Arvid?
Efter mycket ältande verkade Arvid verkligen hänga löst. Men när det såg som mest hopplöst ut kom ett nytt sms: "Hej bs.. Ledningen kände sig såpass dålig efter gårdagens felinformation att denne bestämde sig för att fixa en annan match. Sagt och gjort. Imorn torsdag match mot fas, samling 1640. Hör av dig om du kommer eller ej :) mvh ledningen"
En ny match! En ny chans att sprinag, göra mål, träffa polarena, skrapa knäna, drick ur andras vattenflaskor! Dagen, veckan, ja året var räddat! Arvid hade styrt upp ett fiasko till succé.
Och när jag menar succé menar jag inte bara prestationen att ordna matchen, utan att BS kanske tog sin första riktiga seger mot FAS någonsin. Med slående 2-1 och med segermålet inskjutet med några knappa sekunder kvar sänkte BS FAS lika enkelt som danskarna sänkte regalskeppet Kronan 1676 .

Nu när vi vet att Arvid är en man som kan rida ut en storm tycker jag att han förtjänar att sitta i ledningen fram till nästa styrelsemöte.
/TJ


BS! Laget där allt går hem!

Hej.
Ni vet säkerligen att BS har fått musikinspelningsmöjligheter och det har höjts röster om att den måste användas i BS namn.
Därför har jag och Max knåpat ihop en låttext:

Tanken är en låt där alla är med och sjunger. lite som "Do they know it´s Christmas" eller "Hockyfeber".

Vers 1.
Sitter ensam hemma i fullständig tristess, när man hör signalen från ett taggnings sms.

Ett glädjerus av stora mått,  en mening livet äntligen fått!

Kamratsällskap på en vardagkväll, förenade i blåa ställ.

Snart så blir det match på grus, kroppen är i glädjerus!


Vers 2.
Fredag, lördag är det match i stan. Men då spelar vi på bortaplan.

BS samba här som på plan, distinkt mot mål när man fått span.

Ingen chans för nervositet, så här gör grabbarna som vet.

Hela gänget ge mig skål, nu firar vi för flera mål!


Refräng.

Du finns i mitt hjärta i varje slag.

För dig går jag upp varje dag.

Du gör mig varm innerst inne,

 du är mitt allt, mitt sjätte sinne.

Laget är jag, och  jag är laget .

och vi är laget med övertaget.

En sång för laget där allt går hem!


Stick 1.
Får du bollen skjut, vad spelar det för roll om den går 5 meter ut.

Tanken var god och det skulle blivit snyggt,

I BS är man hemma, i Bs är det tryggt!


Stick 2.

Ibland kan det va tuffa tag och skrubbsår kan man få,

Men ta en strumpa, linda runt, sen kör man på!

Lika självklart som mjölk och O´boy.

När BS lirar trasa blir det jävligt skoj.


För att undvika "Färsbiffs"-insnöning så väljer vi att lägga upp vårt alster till allmän beskådan så alla kan tycka till.
Sug! /Emil och Maggan

Jordskredsseger med nostalgi!

Den här gången var det aldrig något snack. Hela BS kom ner med en underbar inställning till match. Uppvärmningen var för en gångs skull tämligen seriös och man körde avancerade passningsövningar. Arvid uttryckte saken på ett Torsten-aktigt viss i stil med "Om matchen blir inställd dödar jag någon. Så jävla taggad!"

Och visst fanns det en glöd hos merparten av BS-spelarna idag. Dock var Max lite halvrisig men kämpade på i alla fall, trots att kroppen kanske egentligen oponerade sig.

Väl på planen visade BS upp ett lugn och stor pondus. BS spelade bra och gjorde ganska snabbt ett mål. Det skulle dock inte visa sig bli det enda, och så här när man sitter och skriver på kammaren har man faktiskt svårt att erindra sig hur det såg ut.

Vid halvtid hade BS 4-5 bollar mot motståndarnas 0.
En våg av nostalgi sköljde öven en när Mormors pojkar som motståndarna hette efter halvlek, försökte göra allt för att få stopp på BS. Man satte högre press med forwards och man skrek taggande saker till varandra. Inget hjälpte. Precis den känslan av att inte räcka till erfor BS för 3 år sen. MAn flög som en vante, man blev bortplockad, man tog i allt men inget funkade. Samtidigt så rullar motståndarna (i det här fallet BS) in sitt 7 mål enkelt efter ett par bra passar.
Men Mormors Pojkar, om ni läser detta. Ge inte upp! Satsa på något annat än fotboll bara. Pilbåge kanske. För att komma upp i BS klass krävs mer än bara styrka, talang och envishet. Det krävs en kärlek till klubben!

Matchen slutade 9-1. Lite snopet att Niklas inte fick hålla nollan som annars briljerade vid flera tillfällen. Något som faktiskt var helt idiotiskt, men som blev fantastiskt och därför måste hyllas är Arvids andra mål för kvällen. Efter en underbar crossmacka av Jocke från ena långsidan till bortre delen av straffområdet, hamnar bollen på Arvids fötter. Han chippar bollen över sin försvarare, omplacerar kroppsvikten i förhållande till bollen, siktar, slår till bollen på volly med högerfoten och gör mål. Ett underbart klassmål!

Efter påtryckningar kommer också skytteligalistan och assistlistan upp:

Målskyttar denna match :
2 Mål Adam, Joel, Jim Arvid
1 Mål Alle

Assist, 2 Alle, Joel, Arvid

1 Matte, Jocke


Total skytteliga:

-Lägg bara på 2 mål på Arvid. You do the math.


Snart dags!

Snart är det dags för veckans stora drabbning mellan Bollmora Saints och Mormors Pojkar. Som namnen speglar kommer det bli en hård och spännande kamp på Nyboda arena, men samtliga i BS verkar vara ruggit taggade och alla verkar ha det där extra suget.

Emil har t ex startat dagen med något så nyttigt som en morot och arvid har tagit en uppfriskande promenad med ett gäng klubbor och en vit liten boll. Adam taggar så mycket så han nästan spricker... ja det här kan ju inte bli annat än bra!

Idag går BS för sin första seger för i säsongen, ikväll är kvällen då bs kör gärnet!

Matchstart: 20.45
Samling 20.20
Plats: Nyboda Arena


Var där!

Ett referat om gammal sur mjölk en okej match och fina fåglar...

När man talar om brottutredningar och dylikt finns det något som kallas, "de 48 första avgörande timmarna" innan fallet blir kallt. lite så är det även med fotboll, och i synnerhet BS bloggen. tankarna och de skarpa analyserna kring matchen har liksom falnat när man sitter såhär och ska knåpa ihop ett referat 3 dagar efter matchen. Det är lite som att köpa mjölk med ett redan passerat bäst före datum, eller som att se en wallander film på en söndag, det är så att säga ointressant redan innan det börjat.
men om någon nu känner att det är gott med gammal klumpig sur mjölk eller om någon mot förmodan uppskattar att ha Krister Henriksson i vardagsrummet en söndagsafton så ska ni här få en kort analys av matchen.

Vi har sett de förr, BS inleder starkt. Laget spelar diciplinerat och kreativt med fina anfall och ett stabilt försvar. Målet kommer så välförtjänt ganska tidigt i matchen. Men så händer det som alla nog inners inne visste skulle hända. BS tappar och ledning förbyts till 1 måls underläge. Vad det beror på har jag gett upp att försöka lista ut. Min lekmanna analys är att allt för många spelare blir kvar på fel planhalva samtidigt som motståndarna fyller på med hela laget i anfallet. En dålig kombination vilket allt som oftast leder till att en eller två försvarare står där utan mycket att sätta emot en här av måltörstande motståndare. Vad det bristfälliga hemjobbet beror på låter jag stå obesvarat, men en inte allt för osannolik anledning skulle kunna vara ett allt för stort intag av fet mat och alkohol i kombination med ett dåligt träningsupplägg.
Som plåster på såren får BS så ändå in en kvittering efter en väl placerad straff av Torre "Torsten" "Arvid" Linder i slutskedet.

Om någon fortfarande läser så skulle jag vilja haka på Emils trend med obetydliga rankinglistor över helt obetydliga saker. Så här exklusivt på BS blogg följer nu Topp tre klockan 09.33!

Sveriges roligaste män:
Henrik Dorsin
Robert Gustafsson
David Batra

Sveriges roligaste kvinnor:
   -

Bäst på tv just nu:
Double shot at love
Söndagsparty med Filip & Fredrik
(jag väljer att bara skriva Tisdagar 21.00 SVT  för att inte skämma ut mig allt för mycket)

Vackraste fåglarna:
Berguv
Talgoxe
Sparv

Tack för ordet här får ni tillbaka det!

/ Max


Hinner inte nu...

Har haft rätt mycket att göra på jobbet och därav inte hunnit skriva något referat. Den bragdartade matchen slutade 2-2. Utförligare utläggning kommer. Tillsvidare bjuder jag på några listor:

Top tre råblonda svenskarna.

Kissie

Laila Bagge

Nadja Linnakangas

Topp tre mediakåta människor i Sverige.

Anna Book

Dregen

Katrin Zytomierska


Topp fem, bra skådespelare som används för lite,

Magnus Härenstam

Per Morberg

Janne "Loffe" Carlsson

Olof Thunberg

Ulf Brunnberg


RSS 2.0