Provocerande taggning inför match.

Match igen ikväll!
Eftersom BS snubblat på mållinjen i de senaste två drabbningarna med FAS tyckte jag det var dags att tänka till. BS överglänser alla korpenlag tekniskt, lagandan finns där, kunnandet, rutinen, meeen....
BS har tappat i aggresiviteten. Nu går BS in för en match som om det vore en VM final i damfotboll! Kom igen grabbar! Det är riktig fotboll vi spelar! Då krävs det inställning!
För att få laget på ett annat spår kommer nu ett par mycket provocerande meninagr till avrje BS:are så att de ska träna och vänja sig vid ilskan, frustrationen, viljan att förgöra som vi behöver till matcherna. Förbered er på brutala påhopp och kränkningar.

Adam:
Ge grabben en strumpa och låt honom vara. Vill han stå vid kanten och pyssla om sina skrubbsår får han göra det. Han är dörren utan smärttröskel.

Matte:
Killen kan ju inte fokusera. Han saknar helt och hållet förmågan att planera och strukturera. Att grabben saknar körkort säger väl allt!

Arvid:
Arvid är ful i håret. Borde skaffa sig en riktig frisyr. Den där hallmattan du har på huvudet är lika sexig som Leif GW Perssons skäggstubb.

Niklas:
Killen har ju tappat stinget totalt. Inte hört ett enda "NAGA NAGA NAGA!!!!" på hela försäsongen!

Björn:
Vem är Björn?

Max:
Sveriges mest förtappade själ.
Sålde sin själ till SVT för en billig tv-såpas skull. Nu är han fast för alltid och kommer aldrig mer att få ett liv. Men vi glädjer oss åt att Max även börjat uppskatta Färjan 2.

Emil:
Den här får ni ta i komentatorsdelen.


FAS-match igen!

Jag böjer mig för allmänheten som avkrävt mig på ett nytt referat. Så här kommer det.

Match återigen mot FAS. En träningsmatch med en cup-finals karaktär skulle det visa sig. Det var ett taggat BS som anlände till Nyboda Arena. Redan på uppvärmningen bombade BS sönder målet med finfina skott. Dock ska man passa sig för att värma upp med lite för avancerade övningar. Emil försökte sig på en klack, fastnade med foten på bollen och stukade foten. Efter viss vila bestämde han och staben att han var spelduglig ändå.

Matchen började även denna gång bra för BS. Bra passningspel och fungerande mötande mittfält gjorde matchen till en fröjd för ögat. Dock uteblev de riktigt farliga chanserna. Emil som i förra veckans match känt att konditionen var bristfällig och därav bytte frekvent, bytte även denna gång först, men enbart för att han kände sympati med sin BS-broder på sidan som inte fick lira.

Efter spel på högerkanten för BS kom ett inlägg. Inne i boxen hoppade Emil upp mot bollen och åsamkade viss oreda. Detta resulterade i att bollen tog i ryggen på en FAS spelare och gick i mål. Max som slog inlägget fick målet. Grattis!

Efter fortsatt böljande spel med ungefärligt lika bollinehav för bägge lagen ryckte en FAS spelare in från vänster i BS-straffområde. Sitationen som sedan uppstod kommer folk diskutera, älta, och förundras över i generationer. FAS spelare rycker förbi den i övrigt lysande högerbacken Arvid, som lyder sin yrkesplikt, och stannar upp motståndaren med en svag tröjdragning. Jocke-Dommare är stenhård när han utdömmer straff. Men visst kunde man se att han flinade när han pekade på straffpunkten. När FAS exikunerat straffen går Niklas åt rätt håll och är en hårsmån från att rädda. Bollen rullar tyvärr in till vänster om Niklas. 1-1 är ett faktum. Men att BS är ett fotbollslag som kan ta tag i matchen igen är också ett faktum

BS tappade lite i temo mot slutet av första och det var främst mittfältet som tappade i löpningarna från sida till sida.
BS- hade svårt att snacka taktik i pausen eftersom damerna, som glädjande nog tagit sig ner till matchen, babblade värre än Henrik Thorehammar i P3.

Andra halvlek var inte alls lika bra som första, sämre tempo och sämre löpningar. FAS som kunde stoltestra med 3-4 avbytare väckte avund i BS-lägret som enbart hade en.

En situation uppstod när Emil på volly tryckte bollen mot mål från högerkanten. Bollen gick i stolpen och på mållinjen. Max som stod placerad vid bortre stolpen lyckades med konststycet att helt missa bollen som låg och vägde på mållinjen. En oerhörd prestation av Max. Inte många som skulle lyckats med det!

Efter schabbel och odistinkt ingripande kunde FAS snubbla in bollen i BS mål. Självklart surt för Niklas som gjort en strålande match men som i den här situationen fick lika mycket hjälp av försvaret som Robinson Cruise fick på sin öde ö. Ingen!

Matchen slutade 2-1 även denna gång men det är en förlust med mersmak. BS kan verkligen spela bra från och till. Ge oss en avbytare till (Alle och Björn var frånvarande idag) och BS kommer vara segerrika!

Äntligen match igen!!

Årets första fotbollsträningsmatch var annonserad och taggningen var på topp. Vädergudarna hade också bjudit till och bjöd på en solig och fin vårkväll. Det mest intressanta med BS i år är inte Arvids allt längre hår utan de nyförvärv som gjorts. Snabb presentation:


Joel: Oprövat kort som troligtvis kommer blomma ut i BS-tröjan. Var sjuk under träningsmatchen men var en stabil supporter.


Jim: Ett anfallsspjut med snabbhet, balans och målfarlighet. Kommer helt klart bidra till att BS blir farligare i år än någonsin.


Alle: Bollkonstnären som huserat i B-klubben FAS under ett flertal fotbollssäsonger har till slut insett vilket lag som har en framtid. Alle har en fantastisk tuch och är inte rädd att göra en kille eller två.


Hanna kan glädja sig åt en ny spelare i knattesektionen. Linnéa kommer att bidra med att plocka ner BS stjärnor på jorden med syrliga kommentarer.


BS och FAS har mötts ett flertal gånger. Lagen är som ett swingerspar. Man delar ett par heta kvällar med varandra med mycket känslor och svett. Sen glömmer man bort varandra och tills proceduren upprepar sig igen.


Matchen började bra för BS med tanke på att flera av spelarna inte rört en boll sen i höstas.

Ibland fick BS till ett par tre passningar på raken med tillfredställande resultat. Dock dröjde det innan BS blev varma i kläderna och fick igång flåset. Emil tog de chanser han fick i första halvlek att sätta sig på avbytarbänken och pusta. Inte konstigt efter att grabben cyklat 8 mil på 2 dagar. Men en BS-are skyller aldrig på cykling. Så därför gör han inte det.

För övriga spelare verkade tempot vara jobbigt men under kontroll.


Efter mycket flyt där FAS lyckades göra tre passar på högerkanten fick de tillslut in bollen i straffområdet där en lirare kunde vända om och retsamt rulla in den vid Niclas.

Inte mycket att göra, något mål i baken blir det alltid... Har BS någonsin hållit nollan i fotbollen. Säkert någon gång...


BS tände till lite efter halvtid och tog över mer och mer. Tyvärr kom det ett oturligt slumpmål efter bara någon minut. Men skit samma.

Efter ett tag kom Arvid i ett bra skottläge efter viss turbulens framför mål Först trodde man att det blivit ett värdelöst snedskott men det visade sig vara en genial genomskärande pass till Alle som kunde vinkla in 2-1. Så är det med Korpen.


Så till betygen som generellt blev låga så vi har chans att höja oss under säsongen:



Matte:
Fina brytningar. Gjorde en stabil insats på backen som vanligt. Hakar inte med på krogen imorn vilket drar ner betyget tyvärr...

+++


Niklas:
Gjorde en otrolig räddning vid ett mycket farligt läge. Rusade ut och gjorde en kvalificerad parad. Gjorde även mycket annat bra i matchen. Bra uppspel.

++++


Max:
Som han uttryckte det själv efter matchen. "Gräset är alltid grönare på andra sidan planen. Man tror att det är mindre spelare där, och då springer man dit. Sen visar det sig inte vara mindre folk där och då springer man tillbaka. Det slutar med att man bara springer fram och tillbaka." Tänk lite på det där Max så blir det ett plus till i nästa match.

++


Emil:

Efter att ha saknat rullator syrgas och personlig assistent i första halvlek vaknade benen något i andra halvlek. Lyckades med någon pass. Dock räcker det inte mer än till detta betyg.

++


Alle:

Första målet för säsongen förtjänar alltid högsta betyg. Otroligt viktigt! BS kan göra mål!

+++++


Arvid:
Aldrig har jag hört någon skälla ut sig själv så hårt som Arvid när han tappade bollen vid uppspelet. Han verkar vara medveten om problemen och jobbar med dem vilket ger ett extra plus.

+++


Adam:

Sprang på bra och hade flera bra moment i matchen. Hittade inte riktigt rätt i försvarsposition på mitten, men det kommer. Stabilt.

+++


Jim:
Var pigg på topp och kör raka vägen mot mål när han får bollen. Det gillar vi. Inga lobbar eller överstegsfinter. Uttrycket "Meeen... Det skulle blivit så snyggt!" kommer troligtvis aldrig yppas över hans läppar. Det ger honom detta betyg.

+++


Noterat:


*Planen var sumpig. Det ger ingen som helst fördel för de som spelar fotboll. Men för de som är intresserade av smältvattnets flöde genom sedimentära lager kan det vara intressant.


*Alla BS-spelare hade BS-tröjor på sig (tror jag). Var ett tag sen.


*Snart kommer BS få en till chaufför.


*Emil behöver nya fotbollskor.


RSS 2.0