Juluppehåll






Idag spelas de sista korpenmatcherna inför juluppehållet. den elfte januari står vi taggade för match igen. tänkte inte skriva mer än så en dag som idag som idag, jag låter bilden tala istället.

BS-tomten önskar god jul

Omgång 10

Det var ett ovanligt piggt BS som denna afton ställde upp sig på planen i returmatchen mot Gräddans IK. Revanschlustan var dagens morot och det skulle visa sig räcka långt.

Bollmora inledde matchen piggt och efter ett par minuters spel så tog vi också ledningen välförtjänt genom David. Gräddans kvitterade nästan omgående efter onödigt slarv i försvarsspelet. BS tog dock återigen ledningen i matchen efter en snyggt slagen straff av David som gjorde sitt andra mål för kvällen. Bollmora var det lag som kontrollerade händelserna och trots att spelet inte alltid är av det fagrare slaget så verkar det fungera. BS lyckades dock inte utöka sin ledning utan på en kontring och återigen lite försvarsslarv så kvitterade Gräddans snyggt. Men det var BS kväll.
Gräddans förövrigt väldigt duktiga målvakt fick skymd släppa förbi sig ett skott från halva planen då ja, vem om inte David sköt.
BS fortsatte att kontrollera händelserna i slutskedet av matchen och de få chanser som motståndarna skapade räddade Emil säkert.
Med mindre än minuten kvar så fick Gräddans en gratischans då Arvid på något sätt gav bort bollen bakom mål. Målvaktens och hela lagets bästa vän, stolpen, var ivägen. Stolpen assisterade dessutom Matte till målet som föll direkt efter. Matte gjorde som Peter Forsberg i hockey vm och drev upp bollen över hela planen för att sedan tämligen enkelt placera in det avgörande 4-2 målet.

Bollmora Saints vann matchen rättvist efter en gedigen kämpar insats. Viljan som finns i laget säsongen 08/09 har aldrig tidigare skådats.

Mål                                                        Assist

David 3                                                 Niklas 1
Matte 1                                                 Alexander 1

Betyg
++++
David - de tre målen talar väl för sig själv, borde kanske gjort ett par tre till ;).
Matte - viljan personifierad. Iskallt 4-2 mål.

+++
Emil - sattes inte på några större prov, men lika säker i buren som aporna på skansen. Chanslös på målen.
Alexander - Bra defensivt, och uppoffrande spel offensivt. Stabil som alltid.
Niklas - Bästa backen för dagen. Gjorde en spektakulär assist dessutom. PASSA DAVID!
Max - Jobbar och sliter. Skapar mycket chanser. Skottträning hos David och denna grabb vinner skytteligan 2013.

++
Pontus - Märkbart tagen av stundens allvar. Sista matchen i Bollmora Saints för denna säsong. Stabil insats men lite tam i avsluten.
Arvid - Märkbart bakis av gårdagens allvar. Höll på att ge bort segern i slutsekunderna.

Noterat!

Joakim Åkerlund befann sig i matcharenan, ingen vet dock ifall han tittade på matchen...
Tommie befann sig inte i matcharenan. Han sov.
Ingen representant för "Knattesektionen" fanns på plats.
Ingen representant för "BS-fans" fanns på plats.
2 representanter för "BS-Stolta föräldrar" fanns på plats.
Taxi Isaksson går att jämföra med SL. "Samtliga tider är ungefärliga."
Henke visar stort BS-hjärta genom att trots sin skada maka sig ner till matchen för att heja på sina lagkamrater.


Skriv en kommentar :)

mvh
Torsten

Think outside the mug!

Tänkte bara rent hypotetiskt slänga ur mig ett resonemang så här på en sen söndagkväll...

BS är ju ett lag som sannerligen levererar, inte minst idag (läs Arvids samanställning som kommer), och som alltid kämpar för ett bra resultat. Både för att leva upp till lagets ryktbarhet och själ men även för att fröjda publiken. Är inte en kombination av extremt snygga killar, exotisk extremsport (i detta fall KORPEN-idrott) och tillit en oerhört säljstark kombination.

Jag känner att BS-märket har potential och jag tycker att Tyresö känns för litet. Jag ser bara på andra klubbar som Manchester United tex som bedriver omfattande merchendiseing (oerhört osäker på stavningen där, men menar att man typ sätter loggan på en mugg). De har ett välkänt varumärke som de jobbar med och det får folk att köpa den där muggen som annars bara skulle bli förbisedd. Här känner jag att BS kan ta steget längre. Med den oerhörda tillit som vi byggt ute i folkhemmet kan vi göra något stort. Jag tycker vi ska gå över från Mugg-stadiet till Service-stadiet. Folk kan lita på BS! De vet att vi levererar. Borde vi då inte kunna slå oss in på marknaden för hushållsnära tjänster?

Tänk er att låta Max Isaksson städa ditt vardagsrum en gång i veckan eller hyra Pontus som jultomte. Snart är det nog en möjlighet!

Jag känner mig väldigt exalterad!
//TJ

Rapport från sjuksängen...

Gudarna har försatt min kropp i ett  tröttsamt sjuktillstånd vars dignitet var längesen jag upplevt. Efter två dagar hemma från jobbet känns det dock bättre. Huruvida det blir utgång imorn får dagsformen avgöra.

Dock är ett säkert. På söndag blir det spel!! Det krävs mer än feber och rinnande näsa för att hålla Emil från buren. (Eller, nja, är man sjuk så ligger jag nog hellre i sängen, men det passade sig inte riktigt att skriva).

Tagga, snart helg!!
//TJ


Ett efterlängtat inlägg. . .

Efter ett antal påtryckningar, från tja.. alla håll, är det väl dags för mig att göra ett inlägg.

Många rykten har rört sig inom BS-kretsarna angående smygträning. De ryktena kan jag härmed bekräfta. Så sent som i måndags var jag faktiskt ute och tog en joggingrunda på hela 7KM! Ja ni hörde rätt, vissa bs-are orkar faktiskt springa så långt utan att behöva ligga med respirator efteråt ;)

Kanske är jag ensam om denna bedrift men någon måste väl försöka hålla huvudet högt i dessa svåra bs-tider (se förlust mot kwalitel :@ ).

Hemligheten i att orka dessa extrema extraövningar ligger förstås långt utanför sveriges små gränser. Jakpolo och pungråttsfotboll är är de största orsakerna till den eviga talang som jag besitter inom just dessa sporter samt korpen-innebandy i Tyresö.

Granhäcken på malmvägen har sugit åt sig sin sista koldioxid och förändring är temat för både gatan och lika så för BS. Förändring är vad som krävs för att vinna, och vinna ska vi se till att göra.

Låt oss härmed vända den negativa spiral som vi befunnit oss i alltför länge, för i år,  i år ska vi avgå med segern!

FÖR VI ÄR BÄST ALLTSÅ... ;)

Vad sägs som ett träningsläger i alby?

/ Matte

Omgång 9

Matchen mot Kwalitel skulle vara en transportsträcka mot 2 poäng men istället glänste oskärpan igenom. Bollmora kom till start i denna den tidigaste match för säsongen med dålig motivation, tålamod och en hel del sömndruckna blickar...

Matchen hade ett dåligt tempo och trots att bollmora bara hade en avbytare så var bytena sällsynta då domarna gjorde matchen till en vilopaus med spel istället för tvärt om.
Kwalitels "sköna" temperament hindrades inte av domarna som istället lät klubbor slå mot vader och ryggar helt utan åtgärder. BS var inte alls beredda på den nivån som las och efter ett par tveksamma ingrepp från såväl domare, backar och målvakt så ledde Kwalitel en match för första gången i lagets historia med hela 3 mål. Grattis!

Det tidigare så stabila försvaret (backar och målvakt) läckte som soll och det var inte en mans fel utan det var en lagkolaps.
När BS efter halva matchen vaknade till så var det inte mindre än 3 mål som blev bortdömda på något sätt.

Kwalitel vann matchen efter storspel från målvakten och passivitet från Bollmora. Efter matchen hördes svordomarna lång väg. Detta ska inte få ske igen.

Bollmora Saints 4 - 6 Kwalitel


Mål:                                      Assist:
2 David                                2 David
1 Alle                                    1 Arvid
1 Matte                                 1 Matte

Betyg 1-5:

4.
David Abrahamsson - 4 poäng, godkänd men inte mer, missade straff och 3 öppna mål, fick 2 mål bortdömda...

3.
Mattias Olofsson - Smygträningen börjar ge resultat. 2 poäng i en och samma match är ett personligt rekord för Mattias O.

2.
Max Isaksson - Osynlig matchen igenom, inget gnäll på domaren, inga poäng, men lite hemjobb drar upp det från en etta.
Alexander Stenfeldt - Osynlig i matchen, dock en assist och ett mål felaktigt bortdömt.
Henrik Sjöqvist - Trött? Såg inte den vanliga glöden, måste börja producera poäng ;).
Arvid Linder - Borde smygträna, dock 2 assist, en åt vardera lag.
Emil Lundgren -Släppte in lite enkla mål, men vart va försvaret? Kan inte skyllas på.

1.
Tommie Stjärnheden - Vart fan var grabben, skulle vilja ge grabben minus ett.
Joakim Åkerlund - Inget hjärta för klubben...

Nästa vecka är det nya tag. Tagga BS!
Vi vill se fansen på plats. De lyste med sin frånvaro. Otroligt. Bara BS knatteklubb var där, och de låter inte så mycket.
Kom igen för fan.

mvh
Torsten

Jahapp...

Eftersom jag kan skönja en tydlig motvilja från BS övriga medlemar (och då främst från Mattias O) att skriva, så ser jag det som min plikt att ta bandyklubb-bladet från munnen och tala för hela klubbens räkning.
Vi kan sammanfatta helgens insattser på följande vis.

Ett påtagligt oinspirerat BS entrade planen halv 10 på söndagsmorgonen. Påtagligt sömndruckna staplade de arma pojkarna omkring och stödde sig på sina klubbor. Inte mycket fick grabbarna att prestera. Asaknade av en påhejare av stor kaliber, dvs Tommie eller Gusten, var påtaglig.

Matchen såg länge ut att kunna sluta hur som helst, men efter avaktande spel från alla lagdelar visade det sig att BS förlorat med siffrorna 4-6.

Eftersom vi mötte DAMP BK var det givetvis oerhört bittert, och inhopparen, reservspelaren eller nödlösningen (ja, kärt barn har många namn) David fick känna på DAMP BK:s avsaknad av förståelse för tid och rum, när han tacklades över sargen av ett miffo. DAMP BK:s allmänna avsaknad av socialt hyfs  gör att man tappar tron för hela elinstalationbranshen.

Dagens ljuspunkt kom dock i omklädningsrummet där det bjöds på pepparkakor av utmärkt, hembakt kvalité. Inte nog med det. Hemmapysslarna Hanna och Matte hade tagit sig tid att dekorera kakorna med  BS och diverse initsialer. Härligt! En mäktig känsla att se sina initsialer på en pepparkaka.

Nu ska jag sova för att orka prestera på jobbet imorn.
Härligt med vardag igen. Eller vad säger ni?

Bansjö stigen

Vägen tar aldrig slut. Man bara går och går och går och går. Och det är det som jag tror att vi i BS måste göra denna säsong också. Vi måste bara köra.
Ända in i kaklet. Till sista ordern. Till sista kuvertet. Till sista läxan. Till sista adressen.

Vad är det som går och går men aldrig kommer fram?
Jo det är BS. Vi fortsätter att sträva efter nya mål när vi nått de gamla. Vi är inte nöjda med "di lille" som det så vackert heter på danska. Utan vi vill både äta och spruta på bullen.

Giriga kanske någon av de utomstående säger...
Men icke! Vi strävar frammåt. Mot högre divisioner, finare spel och större satser.

Jag tror på Bansjöstigsmetoden, och den kommer jag fortsätta att predika i BS.

Vad tycker ni?

mvh
Torsten

Breviksvägen...

Jag har tänkt i liknande banor som Emil. Breviksvägen är till skillnad från Örbyleden en väldigt icke trafikerad,väg. Jag gasar på 50, 60, 70, 80 och jag närmar mig 100, inga rödlysen och jag slås av hur lätt det känns att bara gasa på på de smala vägarna ute på brevik. Men plötsligt kan det ta stopp, och i hundra Km/h kan det verkligen ta tvärstopp. Men det som ändå driver en att gasa på är att det är skönt att snart vara framme, att nå sitt mål och att dagen snart är över.

Om Örbyleden nu är BS i ett nötskal då skulle jag vilja säga att Breviksvägen är BS säsongen 08/09. 
Vi gör 1-0, 2-0, 3-0 och vi närmar oss två siffrigt, vi slås av hur lätt vi gör mål. Men vi är medvetna om att plösligt kan det ta stopp, det kan ta tvärstopp och bollarna kan rulla in i vårt eget mål istället. Men det som gör att vi fortsätter prestera är att i år har vi ett mål, att det är så skönt att vinna och att man vill vara nöjd när matchen är över.

Man kan se det utifrån många vägar,
Vilken väg är du?

Örbyleden...

När jag åkte hem från jobet idag slogs jag av insikten av att vissa saker aldrig ändras. Jag åkte på Örbyleden som är en väg som är osedvanligt välberikad med rödlysen. Detta får mig och mina medtrafikanter att gasa som dårar, växla först på 6000 varv, och pressa bilen så hårt det går, för att till slut inse att man står bredvid samma bil vid nästa rödlyse. Samma sak hände mig för 10-ish år sen på Mini Marathon. Alla stackars pojkar som fyllts med testosteron och adrenalin för första gången maxar järnet direkt vid start, även jag. Dock så går alla in i väggen ungefär samtidigt, lämpligt till första vätskestationen. Där har mammorna rutinerat placerat sig för att hjälpa sina pojkar att lyfta händerna över huvudet. Likheterna är slående.

Är det samma sak med BS? Är vi också drabbade av Mini Marathon syndromet? Det tycktes länge så. Tidigare säsonger har vi inlett oerhört starkt, för att mot slutet klappa igenom totalt. Låt mig ta ett exempel, Handsome Devils. I den matchen ledde vi med 3-0 och läget kunde inte varit stabilare. Men av någon anlednig föll vi tillbaka och blev stressade. Släppte in 1, 2, 3, 4 mål. För att göra saken värre hade Handsome Devils inga avbytare heller...

Var är vår "mamma" som lyfter våra armar när vi tappar andan vid de tillfällena? Personen finns där ute i Sverige och heter Gustav Eli. Se detta inlägg gärna som en efterlysning på vårt tappraste fans genom tiderna. Gusten! Var har du tagit vägen!!!???

//TJ


Mittwoch kartoffeln... mittagessen, geburKstag! Heute!

Onsdag kväll och mer än hälften av arbetsveckan är avklarad. En arbetsvecka som egentligen bara är en enda lång transportsträcka fram till helgen, och då främst söndagarna. Söndagarna, då man vaknar dåsig och bakis men sedan försetts i ett tillstånd av total fokusering och sinnesnärvaro. Trots en huvudvärk som påminner om gårdagens otaliga bira och ett illamående som får dig att fundera på om du fyllekäka rå bacon. All ångest inför kommande måndagen förträngs och eventuella hobbys som WoW, hockeyspel eller flickvän läggs åt sidan.

Nu, när det är långt tills nästa match finns det tid för att begrunda och utvärdera. Spelade jag mitt yttersta i senaste matchen eller finns det rum för förbättring. Om man är ruggigt ospontan kan det vara dags att börja slipa på bra ämnen att ta upp i bastun också. Hur som helst kände jag och Max att våra kroppar var aningen slitna och våra sinnen trötta och att rehabilitering nu var på sin plats. I Max fall var ömkan befogat efter ett 11-timmars pass på Bring. I mitt fall, med arbete innomhus, skön stol och en kaffemaskin som man kan rulla till med stolen är det mer tveksamt.
Men ljusterapin på SolaKuken ska förhoppningsvis ge resultat på söndag.

Nu taggar vi till och kör för helg!
//TJ

Halva vägen kvar!

Ja då var det återigen dags att göra en "halva vägen kvar"-krönika. Det är den tredje säsongen för Bollmora Saints i tyresökorpens innebandy serier och den har innehållt det mesta såhär långt. Svängiga matcher, snygga mål av både utespelare och målvakt, genanta utvisningar och löjliga domslut. Säsongen har levt upp till allas förväntningar såhär långt, både fans, styrelsens och spelarnas men det finns massor kvar att uträtta. Men låt oss först se vad som har skett.

Kwalitel 1 - 6 Bollmora Saints (14:15, 28/9-08)
Säsongsinledningen är alltid lite extra nervös trots den massiva erfarenhet som finns inom föreningen. Segern var tillslut ganska självklar och brödgängen Kwalitel fick återvända hem utan poäng såsom de brukar. I BS var det desto muntrare och det var redan snack om avancemang.

Gräddans IK 5 - 4 Bollmora Saints (13:05, 5/10-08)
Efter en jämn match mellen David och Gräddans IK så slutade det tillslut tvärt emot legenden. Goliat slog David. Gräddans IK övertygade och kommer att bli en av de tuffaste konkurrenterna detta år.

Bollmora Saints 0 - 4 Slipstvång (16:00, 26/10-08)

15 minuter in i matchen sprack det. Utan avbytare och utan den riktiga glädjen så kunde de tappra själar som tagit sig ner till match inte längre stå emot. Slipstvång gjorde det man skulle mot ett decimerat lag som trots den sena matchstarten fortfarande hade en promille som snittade på 1,31.

Bottennapp 5 - 1 Bollmora Saints (14:05, 2/11-08)
Drömmarna om avancemang grusades och hoppet släktes. Snacket började gå i bastun och om denna katastrof skulle upprepa sig skulle huvuden få rulla. Styrelsen satt i en väldigt prikär situation, stanna eller gå, lyckas eller misslyckas, spruta eller inte spruta. Bollmora Saints behövde ett mirakel.

Bollmora Saints 4 - 1 Qwa Qwa United (10:45, 9/11-08)
Miraklet kom. Efter tre raka förluster, och ett par mål av David så lyckades vi tillslut få ordning på skeppet. Segern gav arbetsro och spelarna fick ett lyft, tron på att iallafall stanna kvar i serien väcktes och med det den så självklara BS-andan.

Spartak Sthlm 4 - 6 Bollmora Saints (17:45, 16/11-08)

Derbyvinst! Matchen var jämn men BS var det klart bättre laget på det hela taget. Inte ens Emils snygga reducering kunde hjälpa de 300 spartanerna. BS sju spelare stod emot anfallsvåg efter anfallsvåg och slog tillbaka med härföraren David i spetsen. Mattias Olofssons form började sakta men säkert få en stigande kurva och hans forna form började glimta till då och då.

Bollmora Saints 2 - 1 Handsome Devils (15:25, 23/11-08)
Den förmodade promenad segern blev tillslut till ett kvävt nödrop. Spelarnas besvikna miner över att ha svikit fansen på det lovade målkalaset som utlovats gick inte att ta miste på. Trots vinst så krävs det mer av ett lag som Bollmora Saints.

Bollmora Saints 6 - 1 Bottennapp Mix (13:05, 30/11-08)

BS gick in från första minuten och visade vilket lag som skulle få med sig två poäng från denna sista novemberdag. Segern var lika självklar som att Tommie satt på läktarn och hejade.


Säsongen började katastrofalt, 3 förluster på fyra matcher är inte vad sponsorer, spelare, fans eller styrelsen hade räknat med. Trots denna enorma svacka lyckades BS klättra upp ur denna avgrund. Och just nu ser det väldigt ljust ut.




Målproduktionen har det inte varit något fel på under säsongen och här har vi en sammanställning av assist, mål och poängligan halvvägs in i serien.

Poängligan:
17 poäng - David
11 poäng - Arvid
5 poäng - Max, Alexander och Matte
4 poäng - Henke
3 poäng - Niklas
2 poäng - Pontus
1 poäng - Emil, Christoffer

Målligan:
14 mål - David
4 mål - Henke, Alexander
3 mål - Matte
2 mål - Arvid
1 mål - Max, Pontus och Christoffer

Assistligan:
9 assist - Arvid
4 assist - Max
3 assist - David, Niklas
2 assist - Matte
1 assist - Pontus, Alexander och Emil



Nu när halva serien är spelad så är också dags att blicka framåt. Med David avstängd 4 matcher så kan det bli svårt att upprätthålla samma målfabrikation. Men det finns fortfarande giganter som väntar på att vakna till ordentligt från den djupa dvala de befinner sig i. Mattias Olofsson har enbart gjort 3 mål hittills och illern Max Isaksson har bara lyckats peta in ett. Efter diverse konversationer med supportergrupperingarna, BS-yngre och BS-hooligans, så känner jag att hoppet om uppflyttning har tänts. De tror på oss och de kommer att göra allt för att vi ska lyckas med det. Målet med säsongen var övre halvan och det ser väldigt ljust ut nu. Men att ta ut segern i förskott vore som att göra en Emil och kasta bollen i eget mål. Jag ser med tillförsikt fram emot de sista åtta matcherna men hoppet om avancemang lever i allra högsta grad.


Säsongens:
+

Emils målvaktsspel - Grabben har verkligen övertygat. Han blandar och ger som vanligt men i år verkar det vara storspel i de viktiga matcherna.
Glöden - Aldrig har så många spelare jobbat hem. Kanske är en inbillning eller bara det faktum att Claes inte längre finns med, men jag tycker mig se en glöd och en vilja som tidigare inte funnits.
Tommie! - Är det en ny Gusten vi ser? Alltid närvarande och humöret är alltid på topp. Stort +.

-
14 mål/5 matcher - Dags att börja producera David....
Joakim Åkerlunds matchnärvaro - Man hade verkligen kunnat tro att en BS legend skulle finnas vid rinksidan varje match då han inte kan delta. Men kudden verkar betyda mer kärlek för denna pojkvasker. Ta och tvätta tasken och ryck upp dig.
Vad är klockan? - De ständigt sena ankomsterna. Oacceptabelt.

!
Emils mål i egen kasse, redan en klassiker...
Davids snack på domaren.... "Domarna jag förstår, det är korpen".
Mattias tjuvträning, vi vet nog vad du sysslar med...
Pontus skrik i bastun, alltid lika skönt att höra =).
Isakssons A-Ö, hur man irriterar en domare på 2 minuter...
Assistkungens A-Ö, hur vinner man assistligan. PASSA DAVID!
Bakisbandy, alltid lika kul =)

Det var min halvvägskrönika. Har jag missat något? Skriv en kommentar =).

mvh
Torsten

RSS 2.0