Å helvete..

Idag är det en tung dag. Dels för att det är ännu en annan veckodag. Dels för att det var alldeles för länge sen som någon uppdaterade den här bloggen. Dels för att man redan nu saknar BS-matcherna och dels för att jag kl 8.15 var på plats ute i Kista för att plugga och inser att min grupp inte kommer att infinna sig. . .

Lika tomt som det känns att sitta här i ett grupprum på 6:e våningen och lyssna på när städaren sakta närmar sig rum för rum. Lika tomt är det att ha dagar utan en BS-match. Mer och mer inser man betydelsen och den glädjen som man får uppleva varje söndag oavsätt tid på dygnet. Lika taggad blir man av att se Emils sköna morgonfrilla, eller att höra om tidpunkten på Max senaste dusch eller något annat fantastiskt viktigt i BS-världen. Söndagen är ett guldkorn som man gärna vill göra till en klimp!

För er som undrar hur den senaste matchen gick, kommer jag faktiskt inte ihåg. Vi ledde, spelade delvis riktigt bra spel, för att sedan falla ihop och förlora med ett par bollar. Men va fan, vi kan ju inte tappa vårt rykte ;O

Noterat:

- BS-teamet har börjat gymma igen för att få lite sann friskisanda i spelet.

- Arvid växer för varje sekund

- Jocke bygger för läktarvåldet(bs-hooligans)

- Max har man fortfarande inte sett röken av och lär inte få se heller bland hantlarna?

- Taxi Isaksson har bytts ut mot taxi Åkerlund. Jocke är numera känd som "Jocke med kortet"

- Bastu efter träning är oslagbart
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men som alla vet: När det är som tyngst, kommer det bästa.
Det var allt för den här gången, vi går mot ljusare tider och även (förhoppningsvis) vinster!

Mvh

Matte

Fira fyllan!!

I sann BS anda var jag nere på Friskis idag och förberedde mig för drabbningen på söndag. Då slog det mig att riktiga jävla dunderfyllor verkligen behövs. Inte bara för att ha kul för stunden utan för att underlätta vardagen i övrigt. Låter det skumt? Ja... Jag ska ge ett exempel. Jag och en annan kille på gymet har känt varandra länge. Egentligen vet vi inte mycket om varandra, vi bryr oss inte heller. Dock så känner man sig tvingad att heja, och gör man det inte känner man sig sig fruktansvärt löjlig och som en översittare. Var kommer då fyllan in i bilden? Jo, jag ska erkänna att det blev  rätt hårt på nyår. Dock tycker jag att jag klarade mig rätt bra socialt. Jag pratade friskt med alla möjliga, bland annat med denna halvkompis. Om vad kommer jag dock inte ihåg.

När jag träffade honom på gymet idag var det sedvanliga hejet förbytt till ett långt och trevligt kallprat. Anledningen? Jo, äntligen hade vi ett skyddsnät. Skulle vi plötsligt inte komma på någonting att säga kan man bara säga "Du, det blev hårt på nyår.", och konversationen är räddad.
Nu blir det spännande att se hur länge detta skyddsnät räcker. Förhoppningsvis behöver man det inte nu när vi väl kommit igång.

En liknande jobbig situation måste våra celebra skådespelare genomlida. De har genom sitt kändiskap blivit fråntagna en av de bästa räddningsfraser / isbrytare för en konversation som finns. Nämligen "Jaha, och vad gör du nu för tiden." Att gå på Guldbaggen för Persbrandt kräver stor social förmåga. Han vet ungefär vad alla på galan har för intressen, yrke, projekt. Alla våra vanliga samtalsämnen är redan ointressanta. Han känner dom men ändå inte.

Så har du jobbiga människor du måste heja på, på/ jobbet/ skoland. Tänk på Persbrandt.


Lunchtankar...

När man sitter och inväntar lunchen på jobbet, och inte har speciellt mycket att göra, kan man bli fylld av en massa märkliga tankar.
Idag var det detta jag tänkte på.

1) Sveriges korvstånd har i samband med den förbättrade välfärden i Sverige de senaste åren chockhöjt priset på varmkorv. Nu är det inte ovanligt med priser runt 14-15 kr. Är det rimligt att utkräva dessa summor?! Enligt McDonald´s reklam sänker man priset på cheesburgare från tidigare hutlösa 12 kr till mer humana 10 kr på grund av den ekonomiska situationen. När får vi se detta bland korvgubbarna?
2) Här är en klurighet som kanske passar Claes bra.
 
I dessa stunder saknar man Claes som mest. När han på ett mycket hastigt sett förklarade hur det låg till och sedan kallade en för dum i huvudet. Men det här har jag tänkt på.
 Delar man 1 i 3 får man 0.33333... Tar man 0.33333.... gånger 3 blir det 0,9999.... VAr fan ta den där lilla 0.0001 vägen så att det blir 1 igen!!!

Rent matematiskt blir det alltså mindre om vi tar en paj, delar den på tre och sen sätter ihop den igen. Är det pajresterna på tårtspaden som är den där retliga 0.00001....?

3) Vad har hänt med Lypsylet? Detta väldoftande cerat som folk gladeligen smörjde sina läppar med hela tiden för ett tag sen? Varför använder ingen det längre?

Och så kom jag på att:
I 3 års tid hade jag en princip. Jag skulle inte köpa någon glass i gymnasiefiket förens sista dagen. Då är det dumt att man glömmer bort det. Jag köpte alltså ingen glass på tre års tid i det fiket, och insikten slog mig nu, ca ett halvår efter studenten. Vilket betyder att jag inte lade så stor vikt vid just den principen. Men det hade nog ändå varit gott, och det kändes surt såhär i efterhand.

Kanske börjar tankarna skena på detta vis på grund av säsongspremiären för BS i helgen. Fick kallelsen på SMS precis vilket var min "grej of the day".

Tagga BS!!!
//TJ

Slutreflektion

Hej.

Det har varit knapert med inlägg den senaste tiden. Just knapert är ett ord som kan symbolisera 2008 rätt bra. Första halvan av 2008 var alla rädda för att det skulle bli knapert, och under andra halvan blev det verkligen knapert för vissa.

Knapert är det också i BS domarkassa. Där måste samtliga inom kort bidra med några kronor för att hålla BS kokande.

Några saker som var bra med 2008:
En cheesburgare har återigen fått ett rimligt pris! Ordet smäckert känns återigen användbart av någon anledning.
Porre var först att köpa bil. Vad är nästa vuxenpoäng, vem som först blir farsa? Thaimat slog igenom stort för herr Lundgren. Dansbandet Kalas med Apologize. Vi lärde oss var sydossetien ligger.

Några saker som var mindre bra med 2008:
Vi fick reda på att Göta Kanal 3 är på gång. Blev för lite fotboll och nattburken i somras! Björn bytte lag. För lite guld i OS. Carolina Gynning verkar ha blivit etablerad i TV.

Några saker som inte kommer gå till historien men som var kul:
Emil sprang in i en bom på nyår. Arvid bytte frilla marginellt. När domaren blåste av fotbollsmatchen för att lagen skulle jaga bort småglin.

Detta är vad jag kommer på nu. Kompletera gärna. /TJ

RSS 2.0